Blog 7 redenen waarom iedereen er thuis een festival van moet maken!

Quarantainefest let’s go! Zet een willekeurige liveset aan, hang je spacelamp en de slingers op en tover dat schattige envelopje maar uit je la. Het festivalseizoen begint dit jaar in je eigen kamer en dat is eigenlijk best wel chill. Waarom? Nou, hierom:

#1 Je bespaart focking veel geld. En in jouw woordenboek betekent ‘geld besparen’: F-I-S-S-A. Dit houdt je financiële perceptie in stand aangezien je niet €30 voor 3,5 munt uit hoeft te geven aan één lauw, waterig, doodgeslagen biertje of €29 moet spenderen aan een zompige, schmutzige burger. Dus haal die escort advertentie maar offline en trakteer jezelf eindelijk op dat Tinder Plus abonnement of een eigen Netflix zodat je niet meer het account van je ex hoeft uit te buiten.

#2 Je komt geen irritante kennissen en oude schoolvrienden tegen die je hoeft af te wimpelen met ‘zo jammer dat ik je zo weinig zie’ of ‘we gaan wel écht snel weer wat afspreken hoor!’ Super relaxt aangezien je nog liever de rest van je leven in quarantaine duikt met Enzo Knol dan dat je ooit nog een van deze mensen moet zien.

#3 Je kunt lekker rustig kakken in een omgeving die niet naar pis en diarree ruikt. De enige penetrante mestgeur komt uit jezelf óf uit een kom garnalen noodles onder je bed dat eruit ziet alsof je met spinazie a la crème, het mortuarium van Artis en je eigen ontlasting een smoothiebowl hebt gemaakt.

#4 Je hoeft dit keer geen stagemanager te pijpen voor een backstagebandje. Zet de koelkast gewoon naast je bank, vraag je sletterigste huisgenoot of ze er even op gaat liggen, duw een blikje Red Bull in haar handen en voila, je bent op de allercoolste plek in je huis!

#5 Eindelijk kun je zonder spichtig om je heen te kijken je halfje klappen en op je gemakje klappertanden zonder dat een blond bohemien meisje een cola voor je haalt, de EHBO erbij roept of tegen je aan gaat tetteren over haar existentiële crisis. Het enige wat je stoort is de buurvrouw die verschrikt naar haar man schreeuwt dat ‘de achternicht van de dierenarts van iemand die wel eens langs het RIVM fietst zegt dat er morgen een lockdown komt.’

#6 Zodra je er lekker in zit loop je gewoon even naar je huisgenoot voor een knuffel en een ongemeend compliment zoals: “Hee, weetje, ik vind jou echt zo uniek, je doet gewoon je ding, je staat gewoon voor wat je doet weetjewel? Dat vind ik echt mooi aan jou. Ik ben echt trots op jou, dat je Hello Fresh-abonnementen verkoopt bij de ingang van de Jumbo.”

#7 Honger en dorst van al dat feesten? Je kan nu lekker zelf bepalen wat je in je snavel stopt. Drink jezelf bijvoorbeeld een delirium in met een pallet van je favoriete draaidopwijnen uit de Vomar of vreet jezelf de obesitaskliniek in met kilozakken Tijgernootjes, voordeelverpakkingen Twixen en liters vloeibare Kinderbueno.

Het leven is een feestje, maar je moet nu wel even zelf de slingers ophangen.

 

© Smeerboel Festival, Marjolein Heemskerk