Duurzaamheid

Elevation Events organiseert diverse grote publieksevenementen, die plaatsvinden door het hele land. Elevation Events kiest ervoor om dit op een zo duurzaam mogelijk manier te doen. Hoe we dit precies doen lees je hier onder:

Check hier hoe wij ons steentje bijdragen!

Voor Elevation Events is klimaatvriendelijk organiseren een hele duidelijke keuze. Duurzaamheid, innovatie en sociale thema’s spelen hierin een belangrijke rol. We willen graag het goede voorbeeld geven, mits dit impact heeft, en we hopen dat iedereen mee wil doen! Duurzaamheid is een team effort!

Door onze visie en duurzaamheidsambities breed uit te dragen hopen wij, samen met mede organisatoren en onze bezoekers, bij te dragen aan een duurzame en sociale wereld.

Onze ambities hebben zich vertaald in een duurzaamheidsbeleid dat zich richt op drie thema’s:

 • 1. Grondstofbehoud

  Grondstofbehoud houdt in dat we proberen de hoeveelheid nieuwe materialen die we verbruiken tot een minimum te beperken. Bestaande materialen proberen we meerdere keren te gebruiken. Als dat niet meer mogelijk is, proberen we de materialen zo te scheiden of te verzamelen dat deze op een hoogwaardige manier, door ons of een derde partij, gerecycled kunnen worden. Dit komt terug in het “RRR principe”: Re-duce, Re-use, Re-cycle welke wij allround hanteren.

  In de afgelopen jaren hebben we aan de hand van het RRR principe de volgende stappen gemaakt:

  Re-duce

  • Plastic Promise: We hebben ons in 2018 geconformeerd aan de Plastic Promise (www.plasticpromise.nl). De belofte die we toen hebben gedaan was een reductie van 90% op het verbruik van wegwerpplastic in 2020. Inmiddels hebben we de beloofde 90% reductie op wegwerpplastic behaald. Daarnaast nemen we actief deel aan de industrie gesprekken over het verminderen van het plasticgebruik in de eventindustrie.
  • Festival disposables: Sinds begin 2019 is er binnen de organisatie een verbod op diverse festival disposables, zoals blow-ups, confetti, plastic wegwerpbekers en plastic food bordjes, bakjes en bestek. Zo maakt bijvoorbeeld de foodcourt alleen nog maar gebruik van bio-disposables en wordt er achter de barren gewerkt met hardcup bekers.
  • Marketing disposables: Begin 2019 is er voor gekozen om de disposable marketing uitingen sterk te verminderen. Zo worden er bijvoorbeeld geen zadelhoesjes, uitdeelboekjes en flyers meer ingezet. Er wordt nu meer gewerkt met universele uitingen en waar mogelijk wordt minder drukwerk gebruikt.

  Re-use

  • Herbruikbare bekers: Begin 2019 zijn we geheel overgestapt op hardcups. Dit zijn herbruikbare bekers van PP (polypropyleen). Deze bekers worden gedeeld met andere festival organisaties zodat ze zo vaak mogelijk ingezet kunnen worden. Dit bespaart alleen voor Elevation Events al bijna twee miljoen plastic wegwerpbekers per jaar.
  • Universele signing: Waar mogelijk zijn we overgestapt op universele signing. Zo worden er bijvoorbeeld bij de barren houten prijslijsten ingezet die minimaal 20 keer per jaar gebruikt worden en zijn de banners voor nooduitgangen universeel gedrukt.
  • Decor: Momenteel wordt ruim 85% van ons decor circulair gebouwd. Het decor wordt meerdere malen gebruikt, hergebruikt of er wordt gewerkt met inhuur materialen.

  Re-cycle.

  • Circulaire foodcourts: Op al onze Utrechtse festivals werken we samen met de circulaire grondstoffenpartij “De Clique”. We streven uiteindelijk naar een volledig circulaire foodcourt. De grondstoffenstromen zamelen we apart in om hoogwaardig te kunnen recyclen. Zo wordt bio-waste omgezet tot biogas of compostering, hard plastic verwerkt tot nieuw bouwmateriaal, koffiedik gebruikt voor het kweken van paddenstoelen en citroenschillen gebruikt voor het maken van Limoncello.
  • Grondstoffenplan: We willen afval zoveel als mogelijk elimineren. In een gedetailleerd grondstoffenplan worden onze stromen vanaf 2020 geïnventariseerd en gemonitord. We staan altijd open voor verbeteringen!
 • 2. Lokaal nalatenschap

  Lokaal nalatenschap houdt in dat we iets proberen achter te laten en meerwaarde proberen te creëren voor de locatie, buurtbewoners en lokale ondernemers.

  In de afgelopen jaren hebben we aan de hand van die gedachte de volgende stappen gemaakt:

  Local Legacy programma: Enkele jaren geleden zijn we gestart met het Local Legacy programma. Door middel van dit programma wordt er geld opgehaald dat lokaal geïnvesteerd wordt. Het geld wordt o.a. opgehaald door donaties te vragen aan bezoekers die op de gastenlijst staan. Daarnaast wordt het programma verder aangevuld met geld vanuit de organisatie. In 2019 zijn de donaties aan het Local Legacy programma gebruikt voor de aanleg van 500m2 bijenoase. Deze bijenoase is aangeplant in de Ruigenhoekse polder waar elk jaar het Soenda festival plaatsvindt. Dit is gedaan met behulp van ruim 35 vrijwilligers, die tevens een workshop hebben gekregen over het belang van het behoud van de bijen voor de toekomst. Voor dit project is er o.a. samengewerkt met het Recreatieschap Midden Nederland en de Stichting Bijenoase. Tevens is er een mooi educatiebord over de stand van de bijen geplaatst bij de ingang van de Ruigenhoekse Polder. In de toekomst is het plan om deze bijenoase verder uit te breiden.

  Voorlichting: Er worden regelmatig gratis informatieavonden georganiseerd over bijvoorbeeld de impact van consumeren en vliegen. Deze avonden zijn voornamelijk gericht op jongeren en het verschil dat zei kunnen maken. Tevens wordt er geld opgehaald voor Stichting Prisma Groep. De Stichting Prisma Groep is een stichting die voornamelijk culturele LHBTQI+ vluchtelingen ondersteunt bij de vele problemen en uitdagingen waar zij mee te maken krijgen.

  Lokale partners: Waar mogelijk kiezen we ervoor om zo veel mogelijk met lokale ondernemers samen te werken. Zo wordt er o.a. gewerkt met lokale, opkomende artiesten, lokale leveranciers en lokale cateraars. Momenteel komt meer dan 50% van onze foodcateraars binnen een straal van 25km rondom het festival vandaan.

  Draagvlak: Met al onze samenwerkingspartners hebben we onze duurzaamheid visie besproken. Op die manier hopen we ook hen te hebben geïnspireerd om hun bedrijven te verduurzamen. Met onze acties, workshops en online communicatie hopen we tevens onze bezoekers te inspireren, zodat ook zij hun steentje bij kunnen dragen.

 • 3. CO2 reductie

  CO2 reductie houdt in dat we proberen de uitstoot van CO2, maar ook van stikstof en andere schadelijke stoffen, zo veel mogelijk te beperken.

  In de afgelopen jaren hebben we aan de hand van die gedachte de volgende stappen gemaakt:

  Vegetarisch als norm: Momenteel is ongeveer 75% van de aangeboden producten op onze foodcourts vegetarisch. Daarnaast proberen we er voor te zorgen dat de herkomst van de producten die de foodcateraars gebruiken zo lokaal mogelijk zijn. We monitoren actief de cateraars en denken mee en geven advies over hoe ze kunnen verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantrekkelijker maken van de vegetarische opties door de volgorde van de menukaart en de benaming van gerechten. Ook kijken we naar de volgorde van impact (de keuze voor bijvoorbeeld kip i.p.v. rundvlees) en adviseren we in het type disposables dat gebruikt kan worden voor het serveren van de gerechten. Daarnaast werken we samen met onze crewcateraar naar een groter vegetarisch en meer lokaal aanbod tijdens de op-, afbouw en de showdag. Tevens is er voor gekozen om op kantoor vier van de vijf dagen volledig over te stappen op een vegetarisch menu.

  Vervoer: Waar mogelijk kijken we hoe we artiesten op een andere wijze dan per vliegtuig naar onze festivals toe kunnen laten komen. Middels het actief aanbieden van bijvoorbeeld treinreizen en educatie is reeds 15% van de vluchten vervangen door trein- of busreizen. Daarnaast communiceren we online tips naar onze festival bezoekers over hoe zij op een duurzame manier het festival kunnen bereiken.

  Slim energie verbruik: Ook proberen we onze stroomvoorziening te verduurzamen. Al ons stroomverbruik wordt beoordeeld volgens het Trias Energetica principe:
  – We beperken het energieverbruik door verspilling tegen te gaan.
  – Indien mogelijk maken we gebruik van vaste (groene) stroom of accu pakketten.
  – We maken zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien.

   

   

 • Wat kan jij doen als bezoeker?

  We kunnen het niet alleen! Wil je graag meehelpen verduurzamen, dan hebben we per thema een paar praktische tips voor jou:

   Grondstoffenbehoud:

  • Ben zuinig op je hardcup en lever deze aan het eind van de dag weer in. Op die manier wordt alles hergebruikt en ontstaat er geen afvalstroom.
  • Kans op een bui? Zorg dat je een regenjasje mee neemt, op die manier besparen we honderden kilo’s aan plastic wegwerp poncho’s.
  • Laat jouw toegangstickets scannen op je telefoon, zodat je deze niet hoeft uit te printen. Dat scheelt papier, inkt en uiteindelijk bomen. 

  Lokaal nalatenschap:

  • Gooi geen afval op de grond. We ruimen alles op, maar als jij zorgt dat jouw beker, sigarettenpeuken en kauwgom direct de prullenbak in gaan, kunnen wij het zeker niet missen en blijft de natuur zo schoon mogelijk.
  • Denk bij het weggaan aan onze buren. Ga niet schreeuwen, wildplassen of rondhangen. Dat zou jij zelf ook niet fijn vinden voor je deur. Door rekening te houden met elkaar draag je bij aan een duurzame relatie met de buurt.

  CO2 reductie:

  • Denk na over de vorm van vervoer die je kiest om naar het festival te komen. Kom bijvoorbeeld op de fiets, gezond en we hebben goede voorzieningen! Kies anders voor het OV en de pendelbus.
  • Verkies vegetarisch boven een vleesgerecht. Dit is vaak zeker net zo lekker en is een stuk duurzamer.

  Maar nog veel belangrijker, probeer in het dagelijks leven door kleine aanpassingen te verduurzamen, we kunnen het niet alleen. Verduurzamen is een team effort!

  Wil je meer weten of heb je zelf ideeën? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsmanager via info@elevation-events.com

Informatie

Al jarenlang dé plek waar we samen met de meest uiteenlopende artiesten, een knettergekke randprogrammering en flitsend feestgedruis heel Utrecht uit zijn plaat laten gaan. Dus slinger je partymood aan, maak een driedubbele flikflak in een plas danswater en kom het festivalseizoen waardig afsluiten met Smeerboel Festival op zaterdag 9 september 2023!

 • FAQ

  ALGEMEEN

  Waar vindt Smeerboel festival plaats?

  Smeerboel festival vindt plaats op de Grasweide bij Papendorp.

  Wanneer vindt Smeerboel festival plaats?

  Smeerboel festival vindt plaats op zaterdag 10 september 2022. Het festival is geopend van 12.00 – 23.00 uur.

  Tot hoe laat is de entree van Smeerboel festival geopend?

  De entree van Smeerboel festival is van 12.00 – 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

  Mag ik tussendoor Smeerboel festival verlaten en later weer terugkomen?

  Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Smeerboel festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

  Vanaf welke leeftijd mag ik Smeerboel festival bezoeken.

  Om Smeerboel festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

  Betaal ik op Smeerboel festival met munten?

  Ja, tijdens Smeerboel festival kan je bij de kassa’s en automaten op het terrein munten halen. Deze munten kan je bij de bar en foodtrucks inwisselen tegen consumpties.

  Kan ik op Smeerboel festival met pin en/of contant betalen?

  Tijdens Smeerboel festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld in niet mogelijk.

  Zijn er lockers op Smeerboel festival?

  Ja, op Smeerboel festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Lockers huren kan t/m vrijdag 09:00 voor het evenement. De lockercodes worden in de avond via Lockerbox uitgestuurd. Na vrijdag 09:00 zijn lockers alleen op het terrein verkrijgbaar (geen zorgen er zullen er voldoende zijn).

  Het gebruik van een locker is op eigen risico.

  TICKETINFO

  Waar koop ik mijn tickets voor Smeerboel festival?

  Tickets zijn te koop via deze website. We adviseren om alleen tickets te kopen via ons en als we zijn uitverkocht via TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

  Wat als het Smeerboel festival uitverkocht is?

  Wanneer Smeerboel festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

  Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

  Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

  Ik ben mijn ticket voor Smeerboel festival kwijt, wat nu?

  Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

  Wij hebben een groepsticket voor Smeerboel festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

  Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

  Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

  Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

  Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

  Hoe werkt het als je online een busticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een busticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, ontvang je een hardcopy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

  Moet ik mijn busticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

  GEVONDEN VOORWERPEN

  Ik ben iets kwijtgeraakt op het Smeerboel festival dat ik graag terug wil, wat nu?

  Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

  Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

  Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox . Zij zullen dan contact met je opnemen.

  HULP NODIG?

  Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Smeerboel festival?

  De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het Smeerboel festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Smeerboel festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

  Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Smeerboel festival toch bezoeken?

  Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat het Smeerboel festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Smeerboel festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

  Is er EHBO op Smeerboel festival aanwezig?

  Ja, op Smeerboel festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

  Is er een mogelijkheid om ergens op het Smeerboel festival te kolven?

  Ja, op Smeerboel festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

  Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Smeerboel festival?

  Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

  Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Smeerboel festival?

  Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

  Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het Smeerboel festival te komen?

  Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Smeerboel festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je Smeerboel festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

  Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Smeerboel festival te komen?

  Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het Smeerboel festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

  Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Smeerboel festival bezoeken?

  Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Smeerboel festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

  VERKOOP

  Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Smeerboel festival?

  Ja, die zijn bij de speciale stands hiervoor te koop.

  Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Smeerboel festival?

  Ja, tijdens Smeerboel festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren, daarnaast is er een speciale stand aanwezig, waar tevens oordoppen worden verkocht. Check voor de locaties de plattegrond.

  Welke andere non-food producten zijn verkrijgbaar op Smeerboel festival?

  Tijdens Smeerboel festival zijn er diverse stands aanwezig waar non-food producten worden verkocht zoals; zonnebrillen, sieraden, petjes, etc. Check de plattegrond voor de locaties.

  HARDCUPS

  Er wordt op Smeerboel festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

  Op Smeerboel festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt aan de bar, voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

  Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

  Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

  Mag ik mijn beker houden?

  Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij het volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

  Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee? (Optioneel)

  Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

  WEER

  Houdt Smeerboel festival het weer in de gaten?

  Ja, Smeerboel festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

  Mocht het gaan regenen tijdens Smeerboel festival, kan ik dan droog staan?

  Op Smeerboel festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

  Zijn er poncho’s op Smeerboel festival beschikbaar?

  Ja, deze kun je halen bij de barren. Maar neem er het liefst zelf eentje mee, wel zo duurzaam!

  Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Smeerboel festival?

  Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op Smeerboel festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt, houten vloer, tentvloer en rijplaten. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

  Welk kleding advies geven jullie voor Smeerboel festival?

  Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

  • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
  • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
  • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
  • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

  Mag ik zonnebrand meenemen naar Smeerboel festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Smeerboel festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

  Mag ik een waterpistool meenemen naar Smeerboel festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen klein waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

  Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Smeerboel festival?

  Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

  OP DE HOOGTE BLIJVEN? 

  Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Smeerboel festival?

  Meld je HIER aan voor de officiële Smeerboel festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

  Welke sociale mediakanalen gebruikt Smeerboel festival?

  Volg Smeerboel festival via Instagram  of Facebook, of hou deze website in de gaten. Deel je foto’s met #smeerboelfestival, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

  Zijn er apps beschikbaar over Smeerboel festival?

  Ja, tijdens Smeerboel festival is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

  HUISREGELS

  Zijn er huisregels van toepassing tijdens Smeerboel festival?

  Ja, om Smeerboel festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

  Wat mag ik wel en niet meenemen naar Smeerboel festival?

  Om het Smeerboel festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, parfum, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

  Mag ik een tas meenemen naar Smeerboel festival?

  Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

  Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Smeerboel festival?

  Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

  Is drugs toegestaan op Smeerboel festival?

  Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Smeerboel festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Smeerboel festival verboden. Smeerboel festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

  Zijn er kledingvoorschriften tijdens Smeerboel festival?

  Nee, tijdens Smeerboel festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

  Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het Smeerboel festival, kan dit?

  Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond Smeerboel festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

  Is roken toegestaan op Smeerboel festival?

  Ja, roken is toegestaan op Smeerboel festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

  Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Smeerboel festival?

  Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Smeerboel festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

  Mag ik mijn huisdier meenemen naar Smeerboel festival?

  Nee, huisdieren zijn op Smeerboel festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

  Vanaf welke leeftijd mag ik Smeerboel festival bezoeken.

  Om Smeerboel festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

  Hoe werkt de toegangscontrole op Smeerboel festival?

  Bij het betreden van Smeerboel festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

  Mag ik zonnebrand meenemen naar Smeerboel festival?

  Ja, het meenemen van zonnebrand naar Smeerboel festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

  Mag ik een waterpistool meenemen naar Smeerboel festival?

  Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

  CELEBRATE SAFE

  Voor het feesten:

  Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

  Seksuele intimidatie:

  Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Smeerboel festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

  Gebruik van alcohol en drugs:

  Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

  Gehoorbescherming:

  Smeerboel festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Smeerboel festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

  Medische hulp:

  Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

  Na het feesten?

  Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

  EN VERDER?

  Ik heb een klacht over het Smeerboel festival, waar kan ik deze kwijt?

  Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

  Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van het Smeerboel festival, waar kan ik deze kwijt?

  Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

  Hoe is de privacy voor de bezoekers van Smeerboel festival en op de website van Smeerboel festival gewaarborgd?

  Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

   

 • Vervoer

  PENDELBUS

  Rijdt er een pendelbus van en naar het Smeerboel festival?

  Ja, tijdens Smeerboel festival rijdt er een pendelbus.

  Van waar naar waar rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Smeerboel festival, tussen Utrecht Centraal en het festivalterrein.

   Bekijk hier vanaf waar de pendelbus vertrekt op Utrecht CS.

  Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Smeerboel festival, van 11.30 (Utrecht Centraal) tot de laatste bezoeker van het festivalterrein af is +/- 00.00. Gedurende deze periode rijdt de pendelbus beiden kanten op. Je kan dus op elk moment op de dag van en naar het festivalterrein.

  Hoe vaak gaat de pendelbus?

  De pendelbus rijdt, tijdens Smeerboel festival, constant. Elke 15 minuten vertrekt er wel een bus. Maak je op een rustig tijdstip gebruik van de pendelbus, kan het zijn dat je even moet wacht. Dit zal zelden meer dan 20 minuten zijn.

  Wat kost een ticket voor de pendelbus en waar kan ik deze kopen?

  Een ticket voor de pendelbus kan het beste online gekocht worden. Een retourticket kost dan €8,- excl. ticketfee. Bij de bus kan een retourticket voor 10,- gekocht worden. Op de terugweg kunnen enkeltjes gekocht worden bij de bus voor 5,- per stuk. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hardcopy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

  Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

  Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

  Kan ik bij de bus een bus ticket kopen?

  Ja, je kan altijd een ticket bij de bus kopen. Een retourtje kost 10,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een bus ticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Kan ik ook een enkeltje kopen?

  Ja, maar alleen op de terugweg kan je een enkeltje kopen. Deze kost 5,- en is alleen bij de bus verkrijgbaar. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden.

   

  BUSREIS VANUIT ANDERE STEDEN

  Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Smeerboel festival?

  Nee, tijdens Smeerboel festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

  TOURBUSSEN

  Kan ik met een door mijzelf georganiseerde tourbus naar Smeerboel festival komen?

  Ja, dat kan. Het is dan wel verplicht om je bus aan te melden bij de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@elevation-events.com. Je ontvangt dan een aanmeldformulier en instructies voor jou als organisator en voor de busmaatschappij/buschauffeur bij wie je de bus hebt gehuurd.

  Waar kan ik de, door mij georganiseerd, tourbus ons laten afzetten en ’s avonds weer op laten halen?

  Deze informatie is uitgebreid beschreven in de instructies die je ontvangt na het aanmelden van je tourbus. Als navigatieadres kan Ptolemaeuslaan aangehouden worden. Volg vanaf de eerste bebording “tourbussen” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Is het mogelijk om de zelf georganiseerde tourbus voor een langere periode bij Smeerboel festival te parkeren?

  Nee, helaas is dit, i.v.m. ruimtegebrek bij Smeerboel festival niet mogelijk. Tourbussen dienen, nadat de bezoekers zijn uitgestapt, direct te vertrekken. Tevens dienen tourbussen, wanneer die na afloop van het festival compleet zijn, direct te vertrekken. Denk daarbij tijdens het instappen om onze buren en zorg dat de buschauffeur zijn motor en de muziek tijdens het wachten uit zet.

  OPENBAAR VERVOER

  Hoe kom ik met het OV bij Smeerboel festival?

  Wanneer je naar Smeerboel festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen, Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal gaan er pendelbussen direct naar het Smeerboel festival. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

  Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

  Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Utrecht Centraal vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 01.00 uur nog treinen naar de meeste grote steden. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

   

  PARKEREN

  Waar kan ik bij Smeerboel festival parkeren?

  Kom je met de auto, voer dan de Orteliuslaan, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

  Een ticket om te parkeren kan het beste online gekocht worden. Een parkeerticket kost dan €15 excl. service fee. Bij de kassa voor de parkeerplaats kan een parkeerticket voor €18,- gekocht worden. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

  Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

  Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de kassamedewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

  Kan ik bij het parkeerterrein een parkeerticket kopen?

  Ja, je kan altijd een ticket bij de parkeerplaats kopen. Een parkeerticket kost hier €18,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een parkeerticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

   

  TAXI

  Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

  Ja, tijdens Smeerboel festival is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s je af kunnen zetten en ook weer op kunnen halen.

  Waar kan de taxi mij afzetten?

  Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Mercatorlaan, Utrecht invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen officiële taxi’s kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, besteld vervoer zonder blauw kenteken kan dit niet.

  Waar kan de taxi mij ophalen?

  Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor, vanaf het festival, de borden “taxi”. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride. Bestelde taxi’s mogen namelijk niet op de taxihalte wachten.

  Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

  Bestelde taxi’s en Uber worden naar de kiss & ride doorverwezen. Daar staan ze op jullie te wachten.

  Is de taxi standplaats gratis?

  Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

  UBER & ANDER BESTELD VERVOER

  Ik wil gebruik maken van Uber, kan dat?

  Ja, tijdens Smeerboel festival kunnen Uber taxi’s je afzetten en ook weer op halen.

  Waar kan een Uber taxi mij afzetten?

  Kom je met een Uber, laat de chauffeur dan de Orteliuslaan, Utrecht invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen ”taxi” of “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen Uber taxi’s met een blauw kenteken kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, Uber taxi’s zonder blauw kenteken kunnen je afzetten bij de kiss & ride.

  Waar kan een Uber taxi mij ophalen?

  Wil je met een Uber terug naar huis, geef dan als navigatieadres de Orteliuslaan, Utrecht aan en vermeld dat de Uber chauffeur de borden “kiss & ride” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de Uber. Besteld vervoer mag namelijk niet op de taxihalter wachten.

  Is de Uber taxi standplaats gratis?

  Ja, Uber taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

  KISS & RIDE

  Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

  Ja, tijdens het Smeerboel festival kan je afgezet en opgehaald worden door middel van kiss & ride.

  Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?

  Word je afgezet door middel van kiss & ride, laat je chauffeur dan de Orteliuslaan, Utrecht invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

  Word je opgehaald door middel van kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Orteliuslaan, Utrecht in te voeren als navigatie adres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op je vervoer.

  Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

  Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen door middel van kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen.”

  FIETS / SCOOTER / BROMMER

  Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Smeerboel festival komen, kan dat?

  Ja, naar Smeerboel festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

  Waar bevindt zich de fietsenstaling?

  Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar de Mercatorlaan. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

  Is de fietsenstalling gratis?

  Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

  LOPEN

  Ik wil lopend naar Smeerboel festival komen, kan dat?

  Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Mercatorlaan aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op


 • Voorwaarden

  Voor Smeerboel Festival gelden de algemene voorwaarden en huisregels van Elevation Events.

  Algemene voorwaarden

  Huisregels

  Privacy verklaring

   

 • Contact

  Voor vragen of suggesties, neem contact op met ons per mail of telefoon via:

  Contact
  Smeerboel BV
  Leidseweg 125
  3533 HC Utrecht
  030 243 37 17
  info@elevation-events.com

  Pers
  Schrijven over Smeerboel? Neem contact met ons op via marketing@elevation-events.com