Blog Een flesje water zijn op een festival is super kut

Een flesje water zijn is normaliter gewoon vet chill. Je relaxt hem in de supermarkt of in die ene neppe Louis Vuitton tas van Samanthika. Als je geluk hebt sta je zelfs nog op een insta-selfie van een sportieve fitgirl met 5,5k volgers. Helaas zijn er ook flesjes die hun leven doorbrengen op een festival vol met heldhaftige partygangers. Wij vroegen een flesje water op een festival hoe het voor hem is om daar te moeten leven.

Hi flesje water! Vertel eens. Hoe is het voor jou op zo’n festival?

‘’Hartverscheurend. Het is niet met woorden te beschrijven wat het met je doet. Al mijn vrienden en familie mogen op hun dooie gemakje lekker meereizen in de ANWB-rugzakken van de gepensioneerde Hans en Marion, of de hele dag chillen op het bureau van Joke, de receptioniste van het gemeentehuis in Nieuwegein. En ik? Ik word behandeld als een emotieloos stuk petfles. Wil je weten hoe mijn dag eruit ziet? Nou, ik zal het je vertellen.”

1. De festivalbezoeker koopt mij met een onnozel pasje! Makkelijk hoor! Fuck pin only! Ik wil geruild worden door elitair briefgeld en glimmende munten! Throw some money on me bitch!

2. Mijn dop wordt er door een net-ingewerkte-uitzendkracht met grof geweld afgerukt. Alsof ik de verzegeling van je AliExpress pakketje ben. Zonder schuldgevoel zal ik de rest van mijn leven zonder dop moeten doorbrengen. Mijn beschermengel en ik zijn voor eeuwig van elkaar gescheiden.

3. Mocht je denken dat ik in handen ben gevallen van een hartverwarmend baasje, dan heb je het mis. Mijn nieuwe baasje knijpt me fijn, slingert me overal naar toe en geeft daar nul komma nul om. Ik verlies veel vocht door het wilde gedrag. De empathie is ver te zoeken op zo’n warme festivaldag blijkt wel weer.

4. Ik word gebruikt. Door iedereen. De slet van 5 havo is er niks bij. Ik voel me vies, vol bacteriën. Alsof ik het flesje ben dat je na jaren onder je bed tevoorschijn tovert. Ik zal wel weer een goeie soa hebben, herpes ofzo.

5. Ik word bijgevuld, op een heldhaftige manier, met water uit een wc-kraan, vol kalk. Is dit überhaupt drinkwater? Of komt dit uit het slootje naast het festivalterrein?

6. Ik ben leeg, samengeknepen, ontdaan van mijn mooie blauwe dopje én besmet. Ik ben kapot. Tot aan de laatste druppel vernederd en gekleineerd, alsof ik helemaal niets waard ben. Nou, het zijn van een flesje water op een festival gaat niet over rozen.

Door: Marjolein Heemskerk