Blog FAQ – Smeerboel Festival

Even lezen voor je de deur uit gaat zaterdag naar Smeerboel Festival 2019, onze 10e verjaardag!

Wat voor weer gaat het worden?!
20 graden en wat zon. Neem een jasje mee voor de avond zodat als het eventueel nog -40 wordt je niet onderkoeld en schuimbekkend met blauwe lippen in een of andere EHBO-tent ligt. Wel warm daar trouwens.

We gaan uitverkopen!!
De bodem van de ticketshop is in zicht. Bespaar jezelf uren refreshen als een hyena op Ticketswap en scoor in de ticketshop de laatste kaarten!

Wat is de minimale leeftijd?
Smeerboel is voor 18+ bezoekers. Voor iedereen onder de 18 is er twee straten verderop een gezellig kinderdagverblijf met speeltuintje!

Zijn er kluisjes?
Ja! Handig voor die ene vriend die iedere week een nieuwe bankpas moet aanvragen omdat ‘ie alles weer kwijt is geraakt. De codes van iedereen die van tevoren een e-ticket heeft gekocht (in onze ticketshop) worden vrijdagmiddag verstuurd. Uiteraard zijn er voldoende kluisjes beschikbaar op de dag zelf. Vragen? Stel ze bij de Lockerbox-balie op het festival. Let op kinderlockers.

Kan ik met cash betalen?
Helaas kun je het zwarte geld van je illegale bijbaantje niet witwassen bij ons en daarom kan je alleen met pin betalen. Munten haal je bij de muntenkassa’s.

Hoe kom ik op Smeerboel?
Wij adviseren iedereen om met de step, de bezem of met de fiets (+zijwieltjes) te komen. Pak je gelijk een beetje zon mee! Vet handig, want zo verblind je niet iedereen met die cokewitte melkflessen van je. Volg de borden en kom uit bij Grasweide Papendorp.

De pendelbussen vertrekken vanaf Utrecht CS (tegenover Restaurant Ruig / Bioscoop Kinepolis) en gaan af en aan van 11.30 tot 00.00 uur.

Kom je met de auto? Typ dan ‘Mercatorlaan’ als adres en volg de borden bij aankomst.

Zowel pendelbus- als parkeertickets zijn online te koop tot 11:00 en op locatie zelf.

Tot hoe laat kan ik naar binnen?
Smeerboel Festival begint om 12:00 en duurt tot 23:00. Tot 20:00 kan je naar binnen. Daarna sluit de entree en leggen we een stapel zakdoekjes voor de deur voor alle laatkomers.

Kan ik mijn ticket vanaf mijn telefoon scannen?
Jazeker! Helderheid graag op max. Werkt er nog maar 1% van je touchscreen en heb je bij iedere aanraking een glasscherf in je vinger? Fix dan iets anders!

Waar kan ik mijn Smeerboel tickets terugvinden?
Voor iedere persoon met werkende ogen moet het goed te doen zijn om even z’n inbox door te scrollen. Ben je die opperloser die toch z’n tickets kwijt is? Met een ordernummer kan je hier je tickets bij Eventix terugvinden!

Is er ook een after party?
Zeker! We gaan na afloop nog even door in BASIS met Clouds, Remco Beekwilder en Distøne.
Tickets in de shop en aan de deur. Helemaal naar de ratten!

De kluts kwijtgeraakt op Smeerboel? Of iets anders?
Uiterlijk maandagmiddag na afloop zullen we alle gevonden voorwerpen op Facebook posten (in het evenement). Vragen? Neem contact op met ons via office@elevation-events.com.

Keiharde cups
Dit jaar worden alle drankjes op Smeerboel Festival in herbruikbare bekers geschonken, dat scheelt meer dan 100.000 bekers. Hoe het werkt: Betaal 0,5 munt voor je eerste beker. Deze lever je steeds in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Ben je de beker zat? Dan kan je deze inruilen voor een bekertoken aan de bar.

Ga je weg? Lever je beker dan weer in aan de bar of bij de aangegeven collectiepunten, mits deze onbeschadigd is. Zo kan de beker weer worden hergebruikt. Bewaar de laatste bekermunt goed, want hiermee kan je mooie prijzen winnen!

Maandag – na afloop van het festival – plaatsen we in het Facebook-event wie er heeft gewonnen.

Eten
Behalve het lekkere hapje waarop je aan het jagen bent, zijn er natuurlijk ook echt lekkere hapjes!

Red Dot Society
Van alle markten thuis! Heerlijke hotdogs, Aziatisch, friet, hamburgers, tosti’s en fruit! Van alleen de geur al kwijl je de hele Graswijde onder.

Old Scuola
Wie er zin heeft in een goede punt moet hier zijn!

De Poffertjesman
We poffen er maar mee! Voor een goede portie poffertjes en een lekke bakkie koffie!

Wrap & Rolling
Eet hem langzaam of eet ‘m wrap! Verrassend, verse streetfood! Goed gevulde wraps, lekker vanuit de hand!

Karma Shoarma
Genieten van de beste vega shoarma die je ooit gegeten hebt! Hier ga je geen spijt van krijgen!

Plan F
Een variatie aan veganistische hapjes, voor ieder wat wils. Behalve degene die net een wortelkanaalbehandeling hebben gehad.

Elke food stand heeft ook vegetarische opties.