Blog Smeerboelvrienden! Er is goed nieuws ?

Smeerboelvrienden! Er is goed nieuws. Na alle tranen hebben we onze hersenpan even op volle capaciteit laten draaien zodat we jullie iets gezelligs kunnen voorschotelen tijdens kerstperiode! Later deze week vertellen we wat we voor jullie in petto hebben.

Met dit in het achterhoofd zullen de volgende vijf situaties iets dragelijker worden: 

  1. Zoom-meetings waarbij je eerst een half uur bezig bent om van mute af te komen. Daarnaast zijn deze videochats nog karakterlozer dan de innige knuffel die je linksvoor bij BASIS krijgt van een collega die hard gaat en je normaal alleen groet met een knikje.
  2. Omdat de teststraat bij jou om de hoek in Zuilen vol zit tot pasen 2025, kun je alleen een Coronatest doen in een buitenwijk van Maastricht. Daar aangekomen ontdek je dat de teststraat nog langer duurt dan de rij voor ingang, kluisjes, munten en Dixie’s bij elkaar.
  3. Omdat je jezelf best vaak de tering verveelt trek je de laatste tijd wat vaker op met je verwekkers. Ze maken je lievelingseten, vertellen wie er in de straat allemaal Corona heeft gehad en vervolgens eindig je op de bank, met een schaaltje naturel chips, kijkend naar Hart van Nederland. Een avond zuipen zit er nooit echt in, al voelde je je laatst wel best aangeschoten toen je je glas Lindemans in drie seconden achterover tikte omdat je tijdens Monopoly vrij parkeren kwam.
  4. Je leeft al maanden op je spaargeld en de erfenis van je opa en durft sindsdien je Rabo app niet meer te openen. Dat je na negen maanden nog steeds geen nieuwe baan hebt en nu je kaartje voor Smeerboel op Marktplaats hebt moeten zetten ligt niet aan jou hoor! Het is de schuld van de pandemie!
  5. Die 1,5 meter vind je helemaal top hoor, maar what the flakka gaat er mis in de supermarkt? Waar een net ingewerkte scholier jou een mandje aangeeft waarvan de handvaten nog vochtig en warm zijn van de vorige bezoeker. Het boeit de werknemers overigens geen fuck dat iedereen lak heeft aan de afstandsregel, zelfs niet wanneer jij en twee andere als opgefokte hyena’s in elkaars ademspetters de laatste fles Mooikaap om 19:55 proberen weg te graaien.

Kortom: hou je nog even aan de regels, accepteer de situatie zoals die is en zorg dat je over een jaar nog spritsen kan eten bij je oma!

We zien jullie met kerst! ? ??

 

© Smeerboel Festival, Marjolein Heemskerk