Blog Welk type festivalganger ben jij als we weer de wei in mogen?

Oh oh oh wat hebben we weer zin om te grazen, uit ons vel te springen en alle coronaschade eruit te dansen! De tijd is rijp om elkaar weer te ontmoeten op de allerleukste plek van de wereld: het festival. Welk type festivalganger ben jij als we weer de wei in mogen?

1. De regelaar

Tijd om je duffe coronascharrel te dumpen! Op ieder festival fix je namelijk wel een meidje en zelfs na de buurtborrel neem jij gewoon de meest lekkere buurvrouw mee naar huis. Heb je tijdens de eindset van Smeerboel nog niet beet? Dan loop je naar een willekeurig C&A-meidje en vraag je: ‘aftertje bij mij thuis?’

2. De tiener

Dit wordt je eerste festivalseizoen, je Smeerboel-ontgroening! Cute. Samen met je vrienden Sem en Lucas ga je vandaag lekker Fidgets en kwartjes poppen en om 23:00 wordt door je moeder opgehaald.

3. De influencer

Na al die geestdodende selfie’s in de badkamer van afgelopen jaar werd je massaal ontvolgd. Tijd voor nieuwe verse volgers en bergen likes! Je trekt je Nike-croptop en je Nike Dunks uit de kast, zoekt het foodcourtje op die het beste in je Instafeed past en shooten maar!

4. De Hulk

Hier en daar een zonnestraaltje en 15 graden is warm genoeg voor jou om je imposante stierenlijf met trots vrij te geven.

5. De uitzuiger

Ook na deze crisis geef je geen fuck en kom je alleen als je op de lijst staat. Je klokt bovendien prima de biertjes van je vrienden weg, maar zodra het jouw beurt is voor een rondje is Smeerboel toevallig nét afgelopen.

6. De raveteef

Eindelijk hoef je niet meer te spacen in ranzige studentenkamers en verlaten kraakpanden. Jij bent gewoon weer linksvoor bij Basis te vinden!

7. De groupie

Je lipfillers zitten er weer vers in dus je bent weer helemaal klaar om jezelf de backstage in te zuigen! Omdat je als kind niet gezien bent ga je er nu zó lekker op dat het hele publiek ziet dat jij backstage staat. Weet jij veel dat ze gewoon naar die opgezwollen springkussens op je gezicht kijken.

8. De e-commerce gast

Je hebt je kaartje gekocht met crypto en staat gedurende de hele dag met je dropshipvrienden aan de rand van de Arena, baco’s te drinken en te praten over je laatste sales.

9. De provenciaaltjes

Naast het plaatselijke dorpfeest en de kermis is Smeerboel je favoriete feestje. In je Jack & Jones of Zara outfit ga je samen met het hele dorp vanuit Waddinxveen, De Meern of IJhorst richting Utrecht met jullie eigen bus.

10. De ouders

Na 1,5 jaar lang huilend met je kind opgescheept te zitten, is het nu tijd van god los te gaan. Je smijt je kind in de opvang en drinkt jezelf een delirium in. Eindelijk voel je weer dat je leeft!

© Smeerboel Festival, Marjolein Heemskerk