Blog Welk type vrijgezel ben jij op Valentijnsdag?

Welk type vrijgezel ben jij op Valentijnsdag?

1. De emo-vrijgezel

‘’Er zwemmen genoeg vissen in de zee’’ en ‘’Je verdient echt beter!’’ huichelen je vrienden na je zoveelste liefdesdrama. Jouw diepgewortelde wens? Vastigheid in de liefde. Je wilt serieus zijn met iemand maar bent door al je voorgaande lovers afgepoeierd met clichématige gore leugens als: ‘’Het ligt niet aan jou schat’’ en ‘’Ik ben er gewoon nog niet klaar voor’’. Je drinkt je eenzaamheid vanavond weg met een fles wijn en de foto’s van je ex terwijl je wanhopig door je laatste Tindermatches scrolt. 

2. De ik-heb-niemand-nodig-vrijgezel 

Je bent mega strong en super independent en daarmee poch je maar al te graag. ‘’Ik ben gewoon echt gelukkiger in m’n eentje’’ zeg je, terwijl je je wenkbrauwen fronst en ongemakkelijk een brok aan onzekerheid doorslikt. 

3. De lang-leve-de-lol-vrijgezel

Je neukt af en toe een keer als het jou uitkomt en voor de rest boeit het je eigenlijk niet zoveel. Alles wat met liefde te maken heeft vind je gedoe en je wordt al levensmoe van de gedachten dat je ooit commitment moet afleggen aan iemand. Jij houdt je bezig met de echt belangrijke dingen in het leven, want terwijl jouw vrienden hun liefdesproblemen aan het oplossen zijn fix jij steevast kaartjes voor Smeerboel voor de hele vriendengroep. 

4. De corona-scharrel-vrijgezel

Gedurende de coronaperiode scharrel je eigenlijk alleen maar met dezelfde persoon, maar echt verliefd ben je niet. Ook is het eigenlijk nog steeds onduidelijk of je nou met andere mensen mag neuken, maar omdat je die optie nu toch niet hebt neem je voor nu maar genoegen met deze toekomstloze romance.

5. De zijn-we-nu-officieel?-vrijgezel

Je bent al maanden lang aan het daten en komt iedere week wel een paar keer bij elkaar over de vloer. Ondertussen is deze onofficiële vlam het grootste vraagstuk in je leven. Toen je laatst probeerde ‘het gesprek’ aan te knopen werd er ongemakkelijk op gereageerd met: ‘’Oh schatje, ik ben net gebeld door mijn moeder, ze is net opgenomen in het ziekenhuis, dit doen we even andere x ok?‘’

6. De festival-vrijgezel 

Je hebt wel een relatie, maar echt opgewonden word je er niet meer van. De laatste keer dat je seks had was met een potje Scrabble een half jaar geleden en daarom zoek je jouw spanning op feestjes. Op Smeerboel hop je tongend van het ene naar het andere lekkere hapje en als je geluk hebt duik je voor de eindshow van De Arena nog snel een Dixi in om al je seksuele frustratie er even keihard uit te neuken.

© Smeerboel Festival, Marjolein Heemskerk