Blog What the f*ck is er zo speciaal aan de backstage?

De backstage. De plek die in het leven is geroepen zodat de dj zich voor- of na zijn gig rustig terug kan trekken. Dit alles zonder dat hij wordt lastiggevallen door een achttienjarige puber die op een ongewenste manier een praatje komt maken of een selfie maakt zonder het te vragen terwijl ‘ie net z’n sleutel aan het zoeken is op de wc, om vervolgens een pleidooi te houden over hoe kut Raad de plaat geworden is.

Dus waarom the fuck wil iedereen zo graag backstage? Het is de meest zielloze terminale plek van het festival en dit is waarom:

  • Er bevindt zich een verzameling van chicks met daddy issues, wannabe influencers en Instagram modellen. Aandachtshoeren die keer op keer ongegeneerd smeken of hun nier afstaan voor dat ene bandje, om deze vervolgens te kunnen toevoegen aan hun bij elkaar gesprokkelde collectie backstagebandjes, die prominent in een vaas naast de televisie staat. Bovendien staat elk bandje symbool voor iedere pijpbeurt ooit gegeven. Making memories.
  • Dansen? Dat doen we niet meer. Überhaupt bewegen op muziek is voor derderangs burgers die betaald hebben voor hun kaartje. Ben je eindelijk backstage beland; Dan sta je boven deze goddamn normalo’s. De enige taak waar jij vandaag aan moet voldoen is om als een Griekse god op deze mensenmassa neer te kijken vanaf het podium. Jij. Owned. De. Backstage. Forever
  • Als je dan toch per ongeluk een arm de lucht in gooit beginnen alle ‘belangrijke’ mensen in een straal van vijf vierkante meter om je heen met hun ogen te rollen. Logisch, want je hoort hier niet te staan, dus ga gewoon lekker weer op je aangewezen plek staan bij je vrienden Marvin en Amanda.
  • Denk je dat je beter bent? Je bent echt niet meer woke dan de mensen die wel gewoon in de menigte staan. Ofcourse, er zal vast wel een soort Sanne, scharrel of potentieel TBS-er jouw kant op kijken hoor, maar er is echt niemand die ook maar één nanoseconde aan jou denkt als je jezelf straks weer eenzaam in slaapt masturbeert op je donkere, met asbest bestrooide studentenkamertje.
  • Je denkt dat het er bruist van de artiesten, gratis drank en coke maar er zit meer leven in de zaaddodende pasta van je vader dan in de gemiddelde backstageruimte. De standaard backstageganger is continu bezig met selfies maken, zit half slapend door Instagram te scrollen of staat met een verzuurde arrogante bek en een glas skinny bitch achter de dj voor zich uit te staren, wachtend tot iemand hem ziet vanuit het publiek. Leuk man!

Kortom, ieder zelfingenomen schepsel wat zich in de backstage bevind mist de complete festivalbeleving. Dus blijf vooral gewoon lekker staan waar je hoort, midden in het publiek. Het is hier veel gezelliger en bovendien kan hier onbeperkt gedanst, geflirt en gespaced worden met duizenden nieuwe beste vrienden zónder narcistische trekjes. Wie weet sleep je vanavond nog een lekker hitsig scharreltje mee van de after naar die studentenkamer van je!

Hee super leuk dat je er bent maar ga ff weg uit de backstage.

 

Door: Marjolein Heemskerk