Blog Wie zijn toch die mensen die altijd hetzelfde nummer aanvragen op Singlefeestje?

De enige plek waar de dj je geen vers geslepen messenset naar je hoofd wilt gooien zodra je jouw verzoeknummertje aanvraagt. We ❤️️ Singlefeestje. Maar wie zijn die mensen die altijd hetzelfde nummer aanvragen en welk nummer vragen ze dan aan?

Don Omar – Danza Kuduro

Deze wordt aangevraagd door Lotte, Tessa of Eva. Het zal haar doen denken aan die ene vakantie in Salou waar ze voor het eerst verliefd én ontgroend werd door de GoGo-reisleider. Ondanks dat ze verder de hele vakantie bij het zwembad gelegen heeft én met een gebroken hart thuiskwam toen ze zag dat hij de laatste avond alweer met drie andere single meisjes stond te tongen, is het nog steeds de vakantie van haar leven.

Wake Me Up – Avicii

Onze Robbie, de amateur dj die thuis wel eens met Fruityloops wat top-50-nummers aan elkaar mixt en een keer per jaar op een straatfeest in Waddinxveen mag draaien. Hij vraagt keer op keer deze classic van Avicii aan en maakt dan half jankend een hartjes gebaar boven zijn hoofd terwijl hij zijn vrienden op een sentimentele manier vertelt dat het leven van een dj niet altijd over rozen gaat.

Bloed zweet en tranen – Andre Hazes

Deze arrogante Floris blert hartstochtelijk mee met z’n plaatje. Als je goed luistert hoor je zijn afwijkende trotse welvaarts-r nog, al zou het ook zomaar kunnen zijn dat hij niks meekrijgt van zijn aangevraagde plaatje omdat hij grondig staat te bekken met Anne-Fleur.

Baby – Justin Bieber

Dit is het lievelingsliedje van Sanne, het communicatiestudentje dat haar hele jeugd al fan is van deze obscure niche-artiest maar inmiddels toch meer geilt op Donny Roelvink. Vol trots playbackt ze het hele nummer mee in de hoop dat er een soort Justin of Donny oogcontact zoekt met haar. Ah-ma-zing girl!

Sandstorm – Darude 

Het is waarschijnlijk techno Thom die deze track graag wil horen zodat hij er een filmpje van kan uploaden op Raad de Plaat. Zó cool! Verder haalt deze jongen zijn energie uit het voeren van primaire discussies over zijn existentiële crisis.

Sky And Sand – Paul & Fritz Kalkbrenner

Maak kennis met Richard, de enige persoon in het publiek die mega fan is van de broertjes Kalkbrenner en behalve hier ook op iedere after het nummer altijd opzet. Met zijn ogen dicht, zijn hoofd omhoog en een glimlach op zijn gezicht is hij de enige die van dit niet-dansbare nummer geniet. De rest van de mensen staat gewoon door hun Instagram te scrollen en aangezien niemand 8,5 minuut naar dit deephouse-deuntje wilt luisteren, mixt de dj na 1,5 minuut het volgende nummer al in. Jammer Richard!

We Are The Champions – Queen

Deze is van de eeuwige voetbalsupporter Frank, waarvan zijn voetbalshirt ruikt naar oud zweet, bier en een maand taakstraf. Schuimbekkend gaat hij op in het nummer en schreeuwt naast een paar oerwoud klanken natuurlijk ook even het netnummer van ‘zijn clubje’ door de toko om het toekomstige kampioenschap al te vieren. Prachtig!

Sweet Caroline – Neil Diamond

Vers van het platteland is hier Harm, het knulletje dat net ontdekt heeft dat er meer leven is buiten de weilanden van IJzendoorn. Zodra z’n favoriete nummertje gedraaid wordt gooit hij z’n biertje in de lucht en maakt ‘ie met zijn handen grove beuk-bewegingen. Wat een held!

Rainbow In The Sky – Dj Paul Elstak

Ook Jordy die inmiddels al 6 jaar over zijn twee-jarige opleiding Beveiliger doet omdat hij iedere vraag van zijn begeleider nog steeds beantwoord met ‘laat me met rust man’, krijgt eindelijk de kans om zijn favoriete plaat aan te vragen. Hard gaan!

The Pussycat Dolls – I Don’t Need A Man. 

Aangevraagd door Soraya, die net te horen heeft gekregen dat haar potentiële lover haar toch echt alleen wilt voor de seks. Overigens dacht ze dat dit de tent was voor alle singles, op zoek naar andere singles. You got this girl!

Door: Marjolein Heemskerk