Blog Zo ziet een festival in de 1,5 meter samenleving eruit.

Zo ziet Smeerboel Festival in de 1,5 meter samenleving eruit!

 

Zet je stappenteller aan, gooi een handje vol condooms in je totebag en sla een paar goede  ANWB-wandelschoenen in. Op deze dag ga je gegarandeerd een hoop doorgesnoven EHBO-medewerkers en ander festivalpersoneel tegenkomen. Jep. Een ‘normaal’ festivalletje in de anderhalve-meter-samenleving zal er ongeveer zo uitzien:

 

  • Overal staan kilometers rijen die nog langer duren dan alle vertragingen van de NS bij elkaar. De rij voor de ingang staat tot aan Utrecht Lunetten en ergens in een achterbuurt van Houten kun je je aansluiten in de rij voor de lockers. 1,5 meter hè!
  • Gelukkig worden er shuttlebussen ingezet die je naar de Vinkeveense plassen brengen. Daar mag je achter de laatste persoon in de rij voor de muntjes gaan staan. Maar je hebt geluk! Want eindelijk denk je een lekker potentieeltje vluggertje in de rij te zien! Maar als je per ongeluk iets dichterbij komt zie je dat ze toch 30 jaar ouder is dan je had gedacht. 
  • Je besluit nog iets dichterbij te komen. Shit. Het is je ex. Je draait je om en zegt vol overtuiging: ‘’1,5 meter hè!’’
  •  Tweeënhalve week later bereik je de bar op het festivalterrein waar een net ingewerkte student je vraagt om 5 liter desinfecteergel te atten. Safety first! Je koopt je biertje, loopt naar jouw spot toe en komt erachter dat je biertje ondertussen verdampt is.
  • Heb je eindelijk via via een backstagebandje gefixt, mag je nog steeds de stagemanager niet tongen. Fuck! Dat gratis blikje Redbull kun je nu wel op je buik schrijven. 
  • YES! Je bevindt je nu op een paar honderd anderhalve meters van de artiest vandaan. Na het inslaan van je halfje kom je erachter dat je niet kan knuffelen, plots krijg je het gevoel alsof je diep in de zwartgeblakerde ziel van Johan Derksen zit. Gelukkig vang je wel af en toe in de verte een glimp op van een klein bewegend puntje. Dat is de dj. Wat een geweldig festival!

 

© Smeerboel Festival, Marjolein Heemskerk