Algemeen
-
Waar vindt het plaats?
Op de Grasweide bij Papendorp. Op zoek naar een specifieker antwoord? Scrol dan verder naar vervoer.
-
Wat is Smeerboel festival?
Een divers muziekfestival in Utrecht, waar je los kan gaan bij verschillende stages met ieder hun eigen genre, van house tot techno en hits. Nog niet toe aan dansen of even uitgedanst? Kom tepelplakkers knutselen, seksadvies winnen van ouwe vrijsters, je beste vriend opbaren en nog veel meer. Niks moet alles kan. Allemaal om ervoor te zorgen jij heerlijk kunt rond paraderen met je verstand op nul.
-
Wanneer vindt Smeerboel festival plaats?
Op 14 september 2024 van 12:00 tot 23:00 uur.
-
Tot hoe laat is de entree van Smeerboel festival geopend?
De entree van Smeerboel festival is van 12.00 – 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen. Helaas pindakaas.
-
Mag ik tussendoor het festival verlaten en later weer terugkomen?
Nee, helaas niet. Na het verlaten van het festivalterrein kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.
-
Vanaf welke leeftijd mag ik het festival bezoeken.
Minimaal 18 jaar. Let op dat er om je legitimatie gevraagd kan worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival jammer genoeg niet bezoeken.
-
Moet ik met munten betalen?
Ja, deze kan je halen bij de kassa’s en automaten op het terrein. Deze munten kan je bij de bar en foodtrucks inwisselen tegen consumpties. Een lekker biertje of een pizza bijvoorbeeld.
-
Kan ik met pin en/of contant betalen?
Er kan enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.
-
Zijn er lockers?
Jazeker. Deze zijn te huur en oneindig vaak te openen en sluiten, dus leef je uit. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. Ons advies; huur van tevoren een locker online, dan hoef je op het festival niet in de rij te staan en heb je meer tijd voor ons té gekke programma. Het gebruik van een locker is op eigen risico.
Ticketinfo
-
Waar koop ik mijn tickets?
Via de website van Smeerboel festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kunnen we garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden. Zo voorkom je dat je voor een vervelende verrassing komt te staan bij de ingang.
-
Wat als het Smeerboel festival uitverkocht is?
Wanneer Smeerboel festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. We raden het af om tickets te kopen van derden, we de kunnen namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.
-
Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?
Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.
-
Ik ben mijn ticket kwijt, wat nu?
Geen paniek, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden? Zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!
-
Wij hebben een groepsticket gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?
Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden. Maar samen is gezelliger dan alleen.
-
Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?
Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.
-
Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?
Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren. Onthoud wel; ben je de bob, zeg het hardop.
-
Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?
Laat je ticket (uitgeprint of op je telefoon) zien bij de bus. Wanneer deze gescand en geldig is, ontvang je een hardcopy bus ticket. Hiermee mag je de bus in.
-
Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?
Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen dan mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!
Gevonden voorwerpen
-
Ik ben iets kwijtgeraakt en wil dat ik graag terug, wat nu?
Oeps… Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijtgeraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via communicatie@elevation-events.com.
-
Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?
Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox https://www.lockerbox.nl/lost-found/. Zij zullen dan contact met je opnemen.
Hulp nodig?
-
Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Smeerboel festival?
We doen ons uiterste best om te zorgen dat het festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Smeerboel festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.
-
Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Smeerboel festival toch bezoeken?
Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. We doen ons uiterste best om te zorgen dat het Smeerboel festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Smeerboel festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar toegankelijkheid@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.
-
Is er EHBO aanwezig?
Ja, op Smeerboel festival is een volledige ingerichte EHBO-voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.
-
Is er een mogelijkheid om ergens te kolven?
Ja, op Smeerboel festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.
-
Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen?
Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld bij de visitatie dat je medicijnen bij je hebt, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef dit ook, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.
-
Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen?
Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.
-
Ik heb psychische problemen of zit niet zo lekker in mijn vel, is het verstandig om naar het festival te komen?
Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat het een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je Smeerboel festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.
-
Ik ben zwanger, is het verstandig om naar het festival te komen?
Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je ons wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.
-
Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Smeerboel festival bezoeken?
Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Smeerboel festival.
Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af.
Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met
toegankelijkheid@elevation-events.com.
Food en non-food
-
Kan er ook gegeten worden op Smeerboel festival?
Jazeker. Er zijn allerlei foodtrucks aanwezig met lekkernijen vanuit diverse keukens.
-
Welke foodtrucks staan er allemaal op Smeerboel festival?
We willen niet alles verklappen maar op Smeerboel festival kan je o.a. kiezen uit: Bijvoorbeeld: friet, snacks, pizza, hamburgers, wraps, loempia’s, tosti’s, fruit, zoetigheid, etc.
-
Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Smeerboel festival?
Ja, al onze foodtrucks bieden minimaal één vegetarisch item aan. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Voor de veganistische opties kun je mailen naar info@elevation-events.com.
-
Zijn er ook glutenvrije opties op Smeerboel festival?
Ja, de patat wordt gebakken in een aparte frituur waardoor deze glutenvrij is. Wanneer je benieuwd bent of er meer mogelijkheden zijn dan kun je mailen naar info@elevation-events.com.
-
Zijn er sigaretten verkrijgbaar?
Nee helaas, deze zul je van tevoren ergens anders moeten aanschaffen.
-
Zijn er oordoppen verkrijgbaar?
Ja, deze zijn verkrijgbaar bij alle barren. Daarnaast is er een speciale stand aanwezig, waar ook oordoppen worden verkocht. Check de plattegrond voor de locaties, zodat je beschermt linksvoor kan staan.
-
Welke andere non-food producten zijn er verkrijgbaar?
Tijdens Smeerboel festival zijn er diverse stands aanwezig waar non-food producten worden verkocht zoals; zonnebrillen, sieraden, petjes, etc. Check de plattegrond voor de locaties.
Hardcups
-
Er wordt op Smeerboel festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?
Alle drankjes worden uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt. Daar wordt jouw beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je jouw bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen. Simpel als ABC.
-
Waarom wordt er gewerkt met hardcups?
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.
-
Mag ik mijn beker houden?
Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij het volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daarvoor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!
-
Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?
Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De week na het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.
Weer
-
Houden jullie het weer in de gaten?
Jazeker. We worden zelfs geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.
-
Mocht het gaan regenen, kan ik dan droog staan?
Er zijn diverse overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.
-
Zijn er poncho’s op beschikbaar?
Nee, in principe niet. We gaan er van uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.
-
Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken?
Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. Ondanks dat we snappen dat je er goed uit wil zien, raden we aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op Smeerboel festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt, houten vloer, tentvloer en rijplaten. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.
-
Welk kleding advies geven jullie voor Smeerboel festival?
Vooral kleding waar jij je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:
- Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
- Wanneer er kans is op een regenbui je een regenjasje bij je hebt.
- Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
- Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.
-
Mag ik zonnebrand meenemen?
Jazeker. Smeren moedigen wij uiteraard aan, mits de de zonnebrand smeerbaar is en de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Iedere vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.
-
Mag ik een waterpistool meenemen?
Nee, in principe niet, maar we appreciëren je speelse gedachtes. Alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen klein waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.
-
Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Smeerboel festival?
Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.
Op de hoogte blijven
-
Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?
Wat leuk dat jij je wil aanmelden voor de nieuwsbrief. Klik HIER en blijf op de hoogte van alle onze laatste nieuwtjes.
-
Welke sociale mediakanalen gebruikt Smeerboel festival?
Volg ons via Instagram, TikTok en Facebook, of hou deze website in de gaten. Deel je foto’s met #smeerboelfestival, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!
-
Zijn er apps beschikbaar over Smeerboel festival?
Ja, tijdens Smeerboel festival is de BeAppic app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Je kunt deze app downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.
-
Kan ik ambassadeur worden?
Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Smeerboel festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.
Huisregels
-
Zijn er huisregels van toepassing?
Jazeker. Ondanks dat regels misschien niet zo gezellig klinken doen we dit wel degelijk om het festival zo gezellig mogelijk te maken. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. De volledig huisregels teruglezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.
-
Wat mag ik wel en niet meenemen op het festivalterrein?
Om het zo veilig en gezellig mogelijk te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen. Andere voorbeelden van verboden zaken zijn drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er bij de wet verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.
-
Kan ik de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?
Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om; wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens is het niet mogelijk om op ons terrein je fietsaccu op te laden.
-
Mag ik een tas meenemen?
Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter raden we aan om alleen je “Festival Essentials” mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.
-
Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen?
Goede foto’s voor je Insta zijn belangrijk natuurlijk, maar wat je mag meenemen hangt af van het fototoestel of de filmcamera. Kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.
-
Is drugs toegestaan?
Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Smeerboel festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Smeerboel festival verboden. We hanteren een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.
-
Zijn er kledingvoorschriften?
Nee, we hebben geen specifieke kledingvoorschriften maar je dient er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.
-
Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het festivalterrein, kan dit?
Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond het festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.
-
Is roken en vapen toegestaan?
Ja, roken en vapen is toegestaan, maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Houd wel rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.
-
Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen?
Ja, je mag één E-sigaret meenemen. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.
-
Mag ik mijn huisdier meenemen naar Smeerboel festival?
Nee, huisdieren zijn op Smeerboel festival niet toegestaan. Te lang zonder je trouwe viervoeter of andere pluizige vriend kan moeilijk zijn natuurlijk, maar jij kan dit! (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar).
-
Vanaf welke leeftijd mag ik het festival bezoeken?
Minimaal 18 jaar oud. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.
-
Hoe werkt de toegangscontrole?
Bij het betreden van het festivalterrein zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.
-
Mag ik zonnebrand meenemen naar Smeerboel festival?
Jazeker. Smeren moedigen wij uiteraard aan, mits de de zonnebrand smeerbaar is en de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Iedere vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.
-
Mag ik een waterpistool meenemen naar Smeerboel festival?
Nee, in principe niet, maar we appreciëren je speelse gedachtes. Alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.
Celebrate safe
-
Voor het feesten
Een goed begin is het halve werk. Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.
-
Seksuele intimidatie
Seksueel geweld of seksuele intimidatie wordt op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.
-
Gebruik van alcohol en drugs
Dat er risico’s zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl
-
Gehoorbescherming
Wij ondersteunen de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe jij jouw oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Smeerboel festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.
-
Medische hulp
Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed? Ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.
-
Na het feesten?
Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.
En verder?
-
Ik heb een klacht over Smeerboel festival, waar kan ik deze kwijt?
Dat is erg vervelend, alvast excuus bij deze. Kan de klacht niet wachten? Stuur ons dan een privé bericht via Instagram. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.
-
Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemer van het Smeerboel festival, waar kan ik deze kwijt?
Dat is erg vervelend, alvast excuus bij deze. Kan de klacht niet wachten? Stuur ons dan een privé bericht via Instagram. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.
-
Hoe is de privacy voor de bezoekers op het festival en op de website van Smeerboel festival gewaarborgd?
Dit vind je terug in onze privacy statement. Klink HIER voor de privacy statement.
-
Maken jullie Smeerboel festival gebruik van cookies?
Jazeker. Klik HIER voor het cookie beleid.
Vervoer
-
Pendelbus
Rijdt er een pendelbus van en naar het festivalterrein?
Ja.
Van waar naar waar rijdt de pendelbus?
De pendelbus rijdt, tijdens Smeerboel festival, tussen Utrecht Centraal en het festivalterrein. Op Utrecht centraal loop je richting het jaarbeursplein, loop de trap aan de linkerkant naar beneden en sla beneden direct linksaf (180 graden). Aan het eind van de overdekte passage staan de pendelbussen. LET OP: Omdat er momenteel veel gewerkt wordt in het stationsgebied kan het last minute zijn dat er naar een andere locatie uitgeweken moet worden, check daarom vlak voordat je vertrekt nog even de website. Op het festival vertrekt de bus ‘s avonds van dezelfde locatie als waar de bus je ‘s middags heeft afgezet. Weet je niet meer waar dat was, volg dan, vanaf het festival, de borden “pendelbus”.
Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?
Tussen station Utrecht centraal en Smeerboel festival rijdt de pendelbus van 11.30 tot 19.30.
Tussen Smeerboel festival en Utrecht centraal rijdt de pendelbus van 20.00 en +/- tot 00.30 (tot de laatste bezoeker van het festivalterrein af is).
Hoe vaak gaat de pendelbus?
Elke 15 minuten vertrekt er wel een bus. Maak je op een rustig tijdstip gebruik van de pendelbus? Dan kan het zijn dat je even moet wacht. Dit zal vrijwel nooit meer dan 20 minuten zijn. Even een momentje om Candy Crush erbij te pakken.
Wat kost een ticket voor de pendelbus en waar kan ik deze kopen?
Dit kan het beste online gekocht worden. Een retourticket kost dan 8,- excl ticketfee. Bij de bus kan een retourticket voor 10,- gekocht worden. Op de terugweg kunnen enkeltjes gekocht worden bij de bus voor 5,- per stuk. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!
Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?
Dan laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hardcopy bus ticket. Hiermee mag je de bus in.
Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?
Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen dan mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!
Kan ik bij de bus een bus ticket kopen?
Ja, je kan altijd een ticket bij de bus kopen. Een retourtje kost 10,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een bus ticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook en je bent toch geen dief van je eigen portemonnee? LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!
Kan ik ook een enkeltje kopen?
Ja, maar alleen op de terugweg kan je een enkeltje kopen. Deze kost 5,- en is alleen bij de bus verkrijgbaar. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden.
-
Busreis vanuit andere steden
Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Smeerboel festival?
Nee, helaas!
-
Tourbussen
Kan ik met een door mijzelf georganiseerde touringcar naar het festivalterrein komen?
Ja, dit is mogelijk. Houd er rekening mee dat het aanmelden van een touringcar verplicht is. Vul daarvoor DIT formulier in. Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen. Ontvang je enkele dagen voor het evenement een bevestiging met uitgebreide instructies voor jouw als organisator en voor de ingehuurde chauffeur en/of busmaatschappij. We vragen je deze informatie goed te lezen en met de juiste personen te delen.
Waar kan ik de, door mij georganiseerde, touringcar ons laten afzetten en ’s avonds weer op laten halen?
Deze info is uitgebreid beschreven in de instructies die je ontvangt na het aanmelden van je touringcar. Als navigatieadres kan de Bastionweg aangehouden worden. Vanaf daar moet je de bordjes “touringcar” en de instructies van de verkeersregelaars volgen.
Is het mogelijk om de zelf georganiseerde touringcar voor een langere periode bij het terrein te parkeren?
Nee, helaas is dit vanwege ruimtegebrek niet mogelijk. Touringcars moeten, nadat de bezoekers zijn uitgestapt, direct vertrekken. Daarbij moeten touringcars, wanneer die na afloop van het festival compleet zijn, óók direct vertrekken. Oh ja, denk tijdens het instappen aan onze buren? Zorg dat de buschauffeur zijn motor en de muziek tijdens het wachten uit zet. Onze buren krijgen namelijk gedurende de dag genoeg te verduren.
-
OV
Hoe kom ik met het OV bij het festivalterrein?
Wanneer je naar ons wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Dat is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf hier gaan er pendelbussen direct naar het terrein. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.
Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?
Dat is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Utrecht Centraal vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 01.00 uur nog treinen naar de meeste grote steden. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.
-
Parkeren
Waar kan ik parkeren?
Kom je met de auto, voer dan de Orteliuslaan, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op. ROUTE
Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?
Een ticket om te parkeren kan het beste online gekocht worden. Een parkeerticket kost dan 17,50,- [DD1] excl. ticketfee. Bij de kassa voor de parkeerplaats kan een parkeerticket voor 20,- gekocht worden. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!
Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?
Dan laat je deze zien aan de kassamedewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.
Kan ik bij het parkeerterrein een parkeerticket kopen?
Ja, je kan altijd een ticket bij de parkeerplaats kopen. Een parkeerticket kost hier 20,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een parkeerticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook en je bent toch geen dief van je eigen portemonnee? LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!
-
Taxi’s met keurmerk Utrecht
Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?
Ja, er is een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s met taxi keurmerk Utrecht je af kunnen zetten en ook weer op kunnen halen.
Waar kan de taxi mij afzetten?
Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Mercatorlaan, Utrecht invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen taxi’s met taxi keurmerk Utrecht kunnen gebruik maken van de taxi halte. Besteld vervoer zoals Uber, Bolt of taxi’s zonder taxi keurmerk Utrecht kunnen alleen gebruik maken van de kiss & ride/besteld vervoer halte.
Waar kan de taxi mij ophalen?
Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor, vanaf het festival, de borden “taxi”. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride/besteld vervoer halte.
Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?
Bestelde taxi’s worden, net als Uber, Bolt en ander besteld vervoer naar de kiss & ride/besteld vervoer halte doorverwezen.
Is de taxi standplaats gratis?
Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.
-
Besteld vervoer zoals Uber, Bolt of taxi’s zonder taxi keurmerk Utrecht
Ik wil gebruik maken van besteld vervoer, kan dat?
Ja, tijdens Smeerboel festival kunnen diensten zoals Uber, Bolt en taxi’s zonder een taxi keurmerk Utrecht je afzetten en ook weer op halen.
Waar kan besteld vervoer mij afzetten?
Kom je met besteld vervoer, laat de chauffeur dan de Orteliuslaan, Utrecht invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride/besteld vervoer” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.
Waar kan een Uber taxi mij ophalen?
Wil je met een besteld vervoer terug naar huis, geef dan als navigatieadres de Orteliuslaan, Utrecht op en vermeld dat de Uber chauffeur de borden “kiss & ride/besteld vervoer” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de chauffeur. Besteld vervoer kan nooit op de taxi halte wachten.
Is de besteld vervoer halte gratis?
Ja, besteld vervoer hoeft niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.
-
Kiss & ride
Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?
Ja, je kan afgezet en opgehaald worden bij de kiss & ride halte. Vergeet diegene niet nog even te bedanken, dat is wel zo aardig.
Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?
Word je afgezet bij de kiss & ride, laat je chauffeur dan de Orteliuslaan, Utrecht invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. ROUTE
Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?
Word je opgehaald bij de kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Orteliuslaan, Utrecht in te voeren als navigatie adres. Laat diegene vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op degene die zo lief is je op te halen. ROUTE
Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?
Ja, wanneer jij je laat afzetten of ophalen bij de kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen.
-
Fiets/scooter/brommer
Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar het festivalterrein komen, kan dat?
Ja, je kan ons ook met de fiets, scooter of brommer bezoeken, dit raden wij zelfs aan!
Waar bevindt zich de fietsenstaling?
Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar de Mercatorlaan. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.
Is de fietsenstalling gratis?
Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!
Kan ik op Smeerboel festival de accu van mijn E-bike mee naar binnen nemen om deze veilig op te bergen?
Nee, helaas is dit om veiligheidsredenen niet toegestaan. We adviseren je om, wanneer je je accu niet veilig bij je fiets kan houden/opbergen, zonder accu naar het festival te komen. Tevens zijn er bij Smeerboel festival geen mogelijkheden om je fietsaccu op te laden.
-
Lopen
Ik wil lopend naar Smeerboel festival komen, kan dat?
Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Mercatorlaan aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegenkomt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Zo kom jij wel 10.000 stappen.
Buurtbewoners
-
Buurtbewonersbrief
Via deze link kunt u de buurtbewonersbrief die enkele weken voor het festival wordt verspreid downloaden.
-
Wat is Smeerboel festival?
Smeerboel festival is een elektronisch georiënteerd muziekfestival met een lokale, regionale, en in kleine maten landelijke aantrekkingskracht, waar jaarlijks circa 20.000 bezoekers van 18+ op afkomen. In 2010 vond, op Strand Oog in Al de eerste editie van het Smeerboel festival plaatst. Sinds 2014 wordt het festival georganiseerd op de Graswijde bij Papendorp. De komende editie betreft de 13e editie van het festival.
Bezoekers komen voor de optredens van nationale en internationale artiesten. Er is op Smeerboel festival ruimte voor zowel talentvolle, jonge artiesten als voor de gevestigde nationale en internationale namen. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan optredens, creatief vermaak, foodtrucks, decors, kunstinstallaties en lichtshows.
-
Waar vindt Smeerboel festival plaats?
Smeerboel festival vindt plaats op de Graswijde bij Papendorp.
-
Wanneer vindt Smeerboel festival plaats?
Smeerboel festival vindt plaats op zaterdag 14-09-2024. Het festival start om 12.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.
-
Wanneer vindt de op- en afbouw van Smeerboel festival plaats?
De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van 03-09-2024 t/m 20-09-2024.
-
Wie organiseert Smeerboel festival?
Smeerboel festival wordt georganiseerd door Smeerboel B.V. De Utrechtse organisatie is in 2009 opgericht. De organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van festivals: van concept tot aan de realisatie hiervan. De zelf-producerende organisatie levert met creatieve en vernieuwende concepten een bijdrage aan een aansprekende festivalagenda voor jongvolwassenen in Utrecht en omstreken.
-
Hoe komen bezoekers naar Smeerboel festival?
Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht tussen de Mercatorlaan en Orteliuslaan. Vanaf Utrecht Centraal rijden er pendelbussen van en naar de het festival.
-
Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken tijdens Smeerboel festival?
Ja, alle woningen en bedrijven blijven ten alle tijden bereikbaar.
-
Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom Smeerboel festival?
Nee, het OV blijft regulier rijden, ook tijdens de afsluitingen. OV verkeer krijgt ten alle tijden doorgang bij de verkeersposten.
-
Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?
Op de dag van het evenement mag er tijdens en een uur voorafgaand aan de evenementen geluid worden geproduceerd, oftewel op zaterdag van 11.00 – 23.00 uur. Op de dag voorafgaand aan de evenementen – vrijdag 13 september – mag er tussen 16.00 – 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.
-
Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?
De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door de gemeente Utrecht. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert ook de gemeente Utrecht het geluid.
-
Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?
Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.
-
Ik heb toch last van geluidsoverlast kan dit?
Er wordt op Smeerboel festival veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Maar helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordt waardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn.
-
Klachten?
Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com.
-
Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd?
Ja, de organisatie heeft de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.
-
Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?
Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.
-
Wordt er vuurwerk afgestoken?
Nee er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens Smeerboel festival.
-
Kan ik gedurende de periode dat het Smeerboel festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van de Graswijde bij Papendorp?
Nee, helaas kan er gedurende de periode dat de op- en afbouw van het Smeerboel festival plaatsvindt geen gebruik gemaakt worden van de Graswijde bij Papendorp. Het terrein is dan volledig afgesloten en is niet toegankelijk.
-
Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat het Smeerboel festival en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt?
Ja, om de op- en afbouw veilig te laten verlopen zijn er gedurende deze periode een aantal afsluitingen van toepassing. Dit betreft:
- Vanaf 03-09-2024 t/m 19-09-2024 is het fietspad aan de oostzijde (festivalzijde) van de Mercatorlaan afgesloten. Het fietspad aan de westzijde kent twee richtingen en blijft wel beschikbaar.
- Vanaf 03-09-2024 t/m 20-09-2024 kunt u enige overlast ondervinden van passerende voertuigen op de Mercatorlaan en de Groenewoudsedijk.
- Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat het Smeerboel festival plaatsvindt, veilig te laten verlopen, is van zaterdag 14-09-2024, 08.00 uur tot zondag 15-09-2024, 06.00 uur de Mercatorlaan afgesloten vanaf de Taatsendijk tot aan het Taatsenplein. De P+R is op zaterdag 14-09-2024 gereserveerd voor het Smeerboel festival.
-
Doet Smeerboel festival iets aan duurzaamheid?
Ja, Smeerboel festival en de organisatie achter Smeerboel festival zetten hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er afgelopen jaar in de Ruigenhoekse polder ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website. LINK
-
Waar kan ik terecht met mijn vragen?
De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030-2433717. Ook tijdens het festival kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.